Försäkra djuren!

Det är vanligt att försäkra hundar, katter och hästar. Vi vill slå ett slag för hur viktigt det är att försäkra även andra djur!

Att ha ansvar över djur kan bli mycket dyrt, oavsett vilken art djuret tillhör. Så länge djuret är friskt kan vardagen flyta på utan större kostnader. Men när olyckan är framme, när sjukdomen brer ut sig, när tänderna krånglar eller när allergierna sätter in drar veterinärkostnaderna snabbt iväg. Det gäller att ha en buffert för att klara oförutsedda händelser, vi rekommenderar att ha undansatt minst 10 000 kr/individ. Att ha en försäkring är också viktigt för att hålla kostnaderna nere. Det kan tyckas dyrt och som en onödig utgift, men under en individs liv lönar det sig ofta ekonomiskt då de allra flesta någon gång under sitt liv behöver veterinärvård.

I framtiden hoppas vi på en billigare djursjukvård, helst statligt sanktionerad men om inte annat så vill vi att momsen ska sänkas från dagens 25%. Tills framtidens billigare djursjukvård är här får vi säkra upp våra familjemedlemmars ekonomiska trygghet på egen hand, där försäkring som sagt är ett viktigt inslag!

Alla har rätt till vård. När den ansvariga människan inte har ekonomiska medel består ”vården” ofta av avlivning, resonemanget lyder ”den som inte lever kan inte lida”. Det må vara sant men det är ett oerhört cyniskt sätt att se på livet och vi hävdar bestämt att ingen ska behöva dö i förtid på grund av bristande vårdinsatser.

Det finns ett flertal försäkringsbolag som försäkrar till exempel kaniner, gnagare och lantbrukets djur på individnivå. Hör med ditt försäkringsbolag eller jämför försäkringar på internet.

En försäkring kan rädda liv.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *