Intresseanmälan

Innan du fyller i intresseanmälan hoppas vi att du satt dig in i våra önskemål på det nya hemmet. Vi kräver att alla som tar hand om ett djur från Tigerharen skriver på ett kontrakt för att undvika att djur som redan farit illa ska utsättas för ytterligare påfrestningar. Vi tar också ut en adoptionsavgift när vi placerar ut djur, för att täcka en del av de kostnader vi haft för dem. Läs mer om adoptionsavgifter, villkoren i kontraktet och annat vi vill att du ska tänka på innan du adopterar här.

Hönor och Tuppar

Vi förespråkar användning av suprelorin implantat till hönor från industrin för att stoppa deras extrema äggläggning. Du kan läsa mer om hur implantaten används här. Adoptionsavgiften för hönor och tuppar är 300kr.

Kaniner

Med väldigt få undantag så placerar vi bara ut kaniner så att de får leva utomhus. Vi vill att de ska få springa fritt eller i en stor inhägnad, åtminstone en stor del av dygnet. Dessutom har vi som krav att kaniner ska få leva tillsammans. Det framgår av djurskyddslagstiftningen att kaniner ska hållas i par eller grupp, och eftersom de är mycket sociala flockdjur så är det på gränsen till djurplågeri att ha dem ensamma. Du kan läsa mer om våra krav på hem till kaniner här. Tips på hur du bygger ett kaninhäg hittar du här.

Övriga djur

Just nu har vi inga andra djur som söker hem.